۱۳۸۸ شهریور ۶, جمعه

آش بادمجان

مشخصه ! این وبلاگ آشپزی نیست ولی خب دیدم این دستور آش بادمجون را کسی نمیدونه لذا برا این مصمم شدم که این دستور غذا رو همه جا رواج بدهم و صد البته این غذا فوق العاده بسیار خوشمزه است و به درخواست برفی خانوم ، اینجا دستورشو میذارم . ناگفته نماند اصالت این غذا ، مال تویسرکان از شهرهای استان همدان است.

آش بادمجان

مواد لازم برای 6نفر:

  • گوشت گوسفندی با استخوان نیم کیلو
  • لوبیا چیتی 1پیمانه
  • عدس 1پیمانه
  • بلغور گندم 2پیمانه
  • پیاز 1عدد خورد شده
  • سیر 2 الی 3 حبه
  • بادمجان حلقه و تفت داده شده ،نیم کیلو (می توان تفت نداد)
  • کشک به مقدار لازم معمولاً یک شیشه کوچک لازمه
  • زردچوبه یک قاشق مرباخوری سرپر
  • سیر داغ ، پیاز داغ ونعناع داغ که مهمترین چاشنی این آش، نعناع داغ است و می توانید اون دوتای دیگه نریزید .

طرز تهیه :

ابتدا گوشت گوسفندی همراه با پیاز خورد شده و سیر و لوبیا چیتی با مقداری آب (به قابلمه نگاه کنید که چقدر آب بریزید ، آش هس نه خوراک گوشت ، پس آب به مقدار کافی بریزید ولی از آبگوشت کمی کم تر) میگذاریم بپزد کمی که پخت ؛ عدس و بلغور را به داخل آن اضافه میکنیم . نکته بعد از ریختن بلغور باید مرتب غذا را بهم زد تا ته نگیرد . وقتی که کاملاً تمام مواد موجودی آن پخته شد نوبت ریختن بادمجون حلقه و تفت داده شده است . برای حلقه کردن به ضخامت 3 الی 4 سانی متر ببرید . زیرا خیلی زود له میشود .صبر میکنیم تا غذا کاملا بپزد وقتی که جا افتاد . کشک را اضافه میکنیم . آش باید متمایل به سفید باشد . وقتی که کشک چند جوش زد ، زردچوبه به آن اضافه می کنیم . بعد از اینکه چند جوش زد غذای ما آماده است و در ظرفی مورد نظر می چینیم و روی آن را با نعناع داغ ، پیاز داغ و سیر داغ تزیین می کنیم . و به طور معمول آن را با نون سنگک تازه و سبزی خوردن میل می کنند . ابتدا آش میخورید با نون جدا، یا تیلیت می کنید توی کاسه و میل می فرمایید و در نهایت گوشت را نوش جان می کنید.

پ.ن : نمک و فلفل اصلاً مورد احتیاج نیست . زیرا کشک خیلی شور و پر نمک هست .

پ.ن : لوبیاها و عدس را داخل کاسه همراه با آبش و بادمجون میل می کنند . بنابراین نیازی به کوبیدن نیست!

۴ نظر:

ناشناس گفت...

مرسی دختر بلا جونــــــــــم

یه دنیا مرسی.
حتما تو این هفته درستش میکنم..

یه آش پارتی باید را بندازم :: )

ناشناس گفت...

ناشناس بالایی من بیدم. نمیدونم چرا تو بلاگر همش ناشناس میمونم :: (


برفی.

پریزاد گفت...

خوب بود.
ممنون.

ناشناس گفت...

سلام دستت درد نکنه این غذا رو سالها پیش خونه یک دوست عزیز با مرغ خورده بودم (گوشت قرمز دوست نداشت) عالی بود چندبار از روی حافظه برای خانواده درست کردم استقبال بی نظیری کردن هرچه توی وب دنبال دستور کاملش میگشتم پیدا نمیکردم واقعا دستت درست!!